Δίνοντας το παρών για ένα καλύτερο μέλλον!

Οι εποχές αλλάζουν, η πόλη μεγαλώνει και επεκτείνεται, οι κοινωνικές ανάγκες διαφοροποιούνται και η εξέλιξη για εμάς τους ίδιους, αλλά και για τα παιδιά μας πρέπει να είναι μονόδρομος. Γι’ αυτήν την εξέλιξη, νιώθοντας την ανάγκη να προσφέρω σ’ αυτήν την πόλη, με πίστη και αφοσίωση, με ίσες ευκαιρίες και χωρίς αποκλεισμούς, αποφάσισα να συστρατευτώ με το “Ηράκλειο 3.7.5” του Γιάννη Κουράκη, θέτοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο!

Με εφόδιο την ιδιωτική, επαγγελματική εμπειρία μου στο σύγχρονο και συνεχώς μεταβαλλόμενο οικονομικο-κοινωνικό περιβάλλον και κινητήριο δύναμη τη διάθεση για προσφορά στη δημόσια σφαίρα,

αναλαμβάνω, στο μέτρο που μου αναλογεί, την απαραίτητη δράση με υπευθυνότητα και πίστη στη δημιουργία της αλλαγής.

Σήμερα, σε αυτή τη σύνθετη καθημερινότητα που βιώνουμε, προοδεύουν όχι εκείνοι που κάνουν τα πράγματα σωστά, αλλά, κυρίως, εκείνοι που ξεχωρίζουν για τις καινοτόμες ιδέες τους, χρησιμοποιώντας διαφορετικές πρακτικές, αφήνοντας πίσω τις στερεότυπες και τις πεπατημένες λύσεις.

Χρειάζεται να προχωρήσουμε με ένα νέο πρότυπο ηγεσίας βασισμένο στην ομαδικότητα, στη συμμετοχική δημοκρατία, στη συνεννόηση και στη συναπόφαση με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που όλοι βιώνουμε. Αυτό που αξίζει και έχει ανάγκη το Ηράκλειο είναι μια ηγεσία της αλλαγής με όραμα, αρχές, αποστολή και ταυτόχρονη υψηλή αποτελεσματικότητα.

Χρειάζεται μια ηγεσία που θα αφουγκράζεται, θα παρατηρεί, θα ενημερώνεται και θα τολμά να αναπροσαρμόζεται βάσει των κοινωνικο-οικονομικών εξελίξεων, κάνοντας τις σωστές επιλογές. Είναι ξεκάθαρο ότι η σχέση των αποτελεσμάτων και των επιλογών που κάνουμε και που δεν κάνουμε (διότι όταν λέμε «ναι» σε μια επιλογή αυτομάτως λέμε «όχι» σε κάποιες άλλες), ενδέχεται να μην είναι εύκολη ή άμεσα ορατή. Ωστόσο, οι συνέπειες μιας επιλογής μπορεί να προκαλέσουν μικρές ή μεγάλες αλυσιδωτές αντιδράσεις σε αρκετά γεγονότα και τα αποτελέσματά τους να φανούν στο μέλλον.

Μία από τις βασικές αρχές μου είναι ότι το μέλλον είναι το παρόν για το οποίο φροντίσαμε χθες. Είναι βέβαιο πως αν φροντίσουμε εμείς το αύριο, τα παιδιά μας θα έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Ένα μέλλον με ακέραιους ανθρώπους, με διαφορετική κουλτούρα, προσανατολισμένο στο κοινό σημείο αναφοράς μας, δηλαδή στα συμφέροντα της κοινωνίας μας, του δήμου μας και της πόλης που ζούμε, λειτουργούμε και μοιραζόμαστε όλοι.

Σήμερα, λοιπόν, στην πόλη μας το Ηράκλειο και γενικότερα στον δήμο μας, που είναι σαφές ότι σταμάτησε να  αλλάζει, να  μεταμορφώνεται και εξελίσσεται, την τελευταία πενταετία,  δημιουργείται η αναγκαιότητα ύπαρξης αυτοπεποίθησης, ψυχικής αντοχής, υπομονής και επιμονής, τόλμης και κουράγιου. Κρίνεται επιτακτική η ανάγκη της ανάπτυξης της συναισθηματικής και κοινωνικής νοημοσύνης, της διαρκούς ενίσχυσης της αυτογνωσίας, της συνεχούς μάθησης και της αυτοβελτίωσης! Δηλαδή ηγεσία με όραμα, ισχυρή θέληση, τσαγανό και ικανότητες που να εμπνεύσουν και να πραγματοποιήσουν αλλαγές μεγάλης κλίμακας.

Η γενιά των σημερινών εικοσάρηδων, ίσως, να μην καταλαβαίνει ή να μην θυμάται πόσα πράγματα άλλαξαν σε αυτήν την πόλη τα τελευταία 12 χρόνια, μέχρι τον Μάιο του 2014, όμως εμείς οι μεγαλύτεροι το ζήσαμε, το βιώσαμε. Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή διακόπηκε την τελευταία πενταετία  και τη θέση της πήρε η στασιμότητα σε κόσμο που αλλάζει και μεταβάλλεται καθημερινά. Χρέος μας, λοιπόν, είναι να κινητοποιηθούμε ξανά όλοι μαζί και να απελευθερώσουμε δυνάμεις που εστιάζοντας στο μέλλον, θα συμβάλλουν στην πραγματοποίηση αλλαγών με στόχο την πρόοδο και με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο . Οφείλουμε να υποστηρίξουμε δυνατές προσπάθειες, ομάδες και ηγεσίες, όπως αυτή του Γ. Κουράκη, που έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει πράξη όλα όσα κηρύττει. Για μένα, είναι απαραίτητο, άλλωστε, να γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι μαθαίνουν και πείθονται μέσα από τις πράξεις μας και όχι μέσα από τα λόγια μας!

“Πιστεύω, μάλιστα, ότι αν ονειρευτείς, θα κάνεις κάτι, κι αν κάνεις κάτι, θα ξαναονειρευτείς”. Είναι ξεκάθαρο ότι, για να βρεις που θέλεις να πας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αυτογνωσία, να ξέρεις δηλαδή ποιος είσαι, αλλά και ποιος θέλεις να είσαι!

Υπερασπίζομαι, τέλος, τη θεωρία ότι μέσα από τις επιλογές μας, τόσο τις σωστές όσο και τις λανθασμένες, φτιάχνουμε μόνοι μας τη μοίρα ή την τύχη μας.

Η λέξη που ταιριάζει γι’ αυτό είναι “όραμα”! Προσωπικά, πιστεύω ακράδαντα στην αποστολή και στο όραμα των ανθρώπων. Χωρίς όραμα ούτε το άτομο, ούτε οι φορείς, ούτε οι επιχειρήσεις, ούτε η κοινωνία μπορούν να προοδεύσουν.

Δίνοντας, λοιπόν, το χέρι μου στον Γιάννη Κουράκη, δίνω τον λόγο μου για μια αποτελεσματική συμβολή στην κοινωνία του Ηρακλείου, όπου ζούμε και λειτουργούμε, με πίστη, πάθος και ακεραιότητα. Για μια πόλη και ένα δήμο που θα αποτελεί το πρότυπο, όχι μόνο της Κρήτης και της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.


* Ο Γιώργος Αγριμανάκης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “Ηράκλειο 3.7.5.” του Γιάννη Κουράκη. Γεννήθηκε στο Τεφέλι Μονοφατσίου το 1970. Είναι, κάτοχος Diploma in Business Administration και MBA από το Nottingham Trent University, με ιδιαίτερη επαγγελματική κατάρτιση στους τομείς του στρατηγικού σχεδιασμού, της ηγεσίας της αλλαγής και της ανάπτυξης δικτύων και δομών μεταξύ ομάδων. Είναι ιδιοκτήτης και διευθυντής του κέντρου φυσικοθεραπείας, αποκατάστασης και ολιστικής θεραπείας “Κτησίας Αποκατάσταση”. Υπήρξε στέλεχος του φαρμακευτικού κλάδου ως περιφερικός διευθυντής της μεγαλύτερης φαρμακευτικής εταιρίας στον κόσμο.  Επίσης εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ και  διατελεί Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών του Εμπορικοβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου.